Vigjilja e Shën Valentinit. Dhjetë puthjet që na bënë të fantazojmë

Kinemaja ka bërë të ëndërrojnë breza e breza me radhë. Na ka bërë që të ndërtojmë një ndërgjegje romantike bazuar në skenat e intimitetit dhe afeksionit, që kemi parë në ekranin e vogël, ashtu si na ka bërë të krijojmë dhe ide jo dhe aq reale mbi jetën romantike.

Ka shumë puthje që kanë bërë historinë ndër filma. Duke filluar nga puthjet në filmat klasikë, deri tek ato në filmat modernë. Duke filluar nga Gonw with the wind deri te Bridget Jones’s Diary, këto janë puthjet që na kanë bërë të ëndërrojmë ndër vite.

Duke qenë se na ndan vetëm një ditë nga Shën Valentini, që njihet si dita e të dashuruarve, po u sjellim edhe puthjet më të bukura të ekranit.


Puthja e mrekullueshme mes Audrey Hepburn dhe George Peppard, në “Breakfast at Tiffanys.” Një mbyllje spektakolare!

“Më puth si të ishte hera e fundit”, puthja mes Ingrid Bergman dhe Humphrey Bogart në  “Casablanca”

Puthja e famshme mes Vivien Leigh dhe Clarc Gable nën petkun e personazheve të Rossella dhe Rhett, në “Gonw with the wind.

Patrick Swayze dhe Jennifer Grey kanë bërë shumë vajza të ëndërrojnë me puthjen e tyre në “Dirty Dancing

Leonardo di Caprio dhe Kate Winslet  na kanë dhuruar një skenë të pastër romantike me puthjen në filmin “Titanic

An Officer and a Gentleman” është filmi që i ka siguruar aktorit Richard Gere statusin e “ikonës seksi të Hollywood-it, pas puthjes me aktoren Debra Winger

Richard Gere na drodhi sërish me puthjen që shkëmbeu në “Pretty Woman” me Julia Roberts.

Për ata që janë më modernë. Puthja mes Renee Zellweger dhe Colin Firth në filmin “Bridget Jones’s Diary’.

“Meet Joe Black”  një film emocionues, ku Brad Pitt dhe Claire Forlani shkëmbyen një puthje pasionante

Patrick Swayze dhe Demi Moore na kanë dhuruar një prej momenteve më të ndjera dhe romantike  me puthjen e tyre në filmin “Ghost

Recommended Posts