Të gjithë në kërkim të një firme, por a doni të dini si të dalloni një Louis Vuitton fals?

Louis Vuitton është një nga markat më të vlerësuara dhe të dashura të Haute Couture. Por duke qenë e tillë dhe simbol i artit dhe i stilit, kjo markë është shpesh viktimë e llojeve të ndryshme të falsifikimit, veçanërisht në modelet e çantave.

Si të njohim një false? Mund t’ju japim pak ndihmë, në mos për të mos rënë pre e objektit të falsifikuar, të paktën për t’i njohur menjëherë.

Një artikull i Alta Modës nuk është vetëm një veshje e shtrenjtë ose një send që mund të tregohet në mediat sociale, por një simbol i vërtetë i statusit shoqëror të atij që e ka.

Louis Vuitton, për gati dyqind vjet tani, është një nga ato flamujt, që njerëzit kërkojnë me dëshpërim ta vendosin në bedenat e kështjellave të tyre, edhe kur kjo e fundit është vetëm një kasolle. Ndjesë për mënyrën e drejtpërdrejtë. E në një botë si kjo që po jetojmë, me fasada dhe filtra nuk është më e çuditshme. Por mos harroni, se një nga këto çanta (të vërtetat) kushton (te ne) sa dy apo trefishi i një rroge mesatare administrate, për puntorët s’flasim dot fare. Ndaj, falsifikimi po zgjerohet pafund, të paktën për të kënaqur njerëzit e thjeshtë me lugën e zbrazur të idesë së një marke.

Për vite me radhë, Haute Couture është përpjekur të luftojë kundër falsifikimit, por niveli i disa falsifikuesve është bërë mjaft i lartë, veçanërisht për një sy pa përvojë.

Këtu janë disa këshilla praktike për të dalluar një çantë të vërtetë Louis Vuitton nga një e rremë, edhe nëse në dukje është identike.

Lëkura ikonike, kujdes përsëritjet!

Simbolet e markës janë fleur de Lis dhe inicialet e markës ndërthuren; këto simbole përfaqësohen në një sekuencë shumë të saktë, e cila, nëse ndërpritet apo përsëritet pa kuptim, është një nga simptomat e para të përballjes me një falso:

secili rresht duhet të përfundojë me të njëjtin simbol, nëse fillon me një fleur de lis të plotë, do të përfundojë me të njëjtin simbol edhe në anën tjetër;

inicialet L V duhet të jenë njëra mbi tjetrën, me V-në të zhvendosur pak lart;

skedarët horizontale dhe vertikale ndjekin saktësisht të njëjtën kronologji;

rreshti vertikal duhet të jetë kështu: Fleur de lis i plotë, duke alternuar me një rresht me LV dhe fleur de lis bosh. Një rresht tjetër me fleur të plotë, një bosh dhe një lule të rrethuar;

rreshtat e zhdrejtë janë: Fleur de lis, LV, lule e rrethuar dhe përsëri Fleur de Lis. Rreshti i dytë përbëhet nga Fleur de lis dhe Fleur de lis bosh.

Dorezat dhe qepjet

Qepjet janë një nga pikat më të rëndësishme në prodhimin e një çante, ato garantojnë përdorimin e saj me kalimin e kohës; qepjet origjinale janë të verdha në të verdhë mustardë, nëse janë një e verdhë e gjallë, ka shumë të ngjarë të jetë e rreme.

Një faktor tjetër interesant janë dorezat, të bëra nga një lloj lëkure lope e përpunuar; kjo lëkurë, që në fillim është me ngjyrë bezhë të lehtë dhe e rrethuar nga një bordurë e lyer me ngjyrë bordo, do të priret të errësohet me kalimin e kohës dhe të humbasë shtresën e bojës.

Nëse shitësi pretendon se çanta ka qenë gjithmonë me atë ngjyrë, ai po ju gënjen: ose është një falsifikim, ose është një send vintazh.

Numri serial brenda çantës

Një tjetër element i lehtë për t’u njohur është numri serial; numri serial i një LV origjinal përbëhet nga dy shkronja që tregojnë vendin e prodhimit, muaji i shprehur me numër, si 08 nëse do të ishte gusht, dhe më në fund viti i prodhimit.

Nëse numrat nuk kanë kuptim dhe mbi të gjitha nuk janë të ndarë, ka shumë të ngjarë të jetë një falsifikim; para vitit 1990, kjo marrëdhënie e ngushtë midis kodit dhe prodhimit nuk ishte ende në fuqi, por për të shmangur falsifikimin, ajo është bërë një nga simbolet kryesore për ta kuptuar atë.

Kushtojini vëmendje çmimit! Çantat Louis Vuitton, në shitësit me pakicë ose dyqanet zyrtare me marka më luksoze, edhe nëse duken me zbritje, nuk mund të zbresin përtej një çmimi bazë. Një çantë me vlerë mbi 1000 euro nuk ka gjasa të shitet me një çmim tepër të ulët!

Recommended Posts