Si të zgjedhësh nuancën e duhur të fondatinës me 3 hapa

Zgjedhja e fondatinës është një nga “disiplinat kozmetike” më të vështira. Duhet të jetë aq e mirë sa të mos jetë e dukshme dhe të marrë komplimente jo për përbërjen, por për lëkurën me pamje perfekte. Si të zgjidhni kremin pudër më të mirë?

Në epokën e telefonave inteligjentë, ekziston një zgjidhje nëpërmjet një aplikacioni që ndihmon të zgjidhni fondatinën përmes fotove të marra nga rrjetet sociale, ose duke marrë një aktuale. Por edhe nëse këto aplikacione duken hyjnore, rezultatet e analizave të tyre duhet të merren vetëm si udhëzues, sepse secili telefon, aparat fotografik ose tablet ka një optikë të ndryshme, një kalibrim tjetër, drita është e ndryshme. Për të mos përmendur faktin se është e nevojshme të preket struktura, shkalla e mbulimit dhe / ose rezistencën e fërkimit të fondatinës përpara se ta zgjidhni përfundimisht.

E vetmja gjë në të cilën mund të mbështeteni me të vërtetë janë sytë, drita e ditës, vendi i duhur për të provuar fondatinën dhe, mbi të gjitha, të ashtuquajturin nënton të lëkurës, i cili ndoshta luan rolin më të rëndësishëm. Mos nxitoni dhe, ndërsa kërkoni nuancën e duhur të fondatinës, ndiqni tre hapat më poshtë.

Si të zgjidhni nuancën e duhur të fondatinës – rregullat themelore

1. Provoni fondatinën në dritën e ditës

Llambat fluoreshente tregojnë nuancën e fondatinës, fjalë për fjalë, në një dritë tjetër. Për të mos rrezikuar provoni mostrat tuaja të fondatinës nën dritën natyrale.

2. Provojeni fondatinën në vendin e duhur

Mos e provoni as në kyç, as në pjesën e pasme të dorës, por gjithmonë në bordurën e fytyrës. Bëni tre shirita nga pjesa e poshtme e fytyrës, përmes nofullës deri në qafë: njëra me një fondatinë, ngjyra e së cilës mendoni se është më afër ideales suaj, një me një hije më të çelët dhe një me një hije më të errët. Bëni zgjedhjen tuaj në dritën e ditës. Dhe mbase do të habiteni shumë kur ta provoni!

3. Përcaktoni nëntonin e lëkurës

Sidoqoftë, para zgjedhjes së mostrave dhe testeve, përcaktoni mirë në dritën e ditës të ashtuquajturën nënton të lëkurës, e cila është e qëndrueshme gjatë gjithë vitit dhe nuk varet nga ngjyra aktuale e lëkurës, por filtrohet përmes saj. Është gjëja më e rëndësishme kur zgjidhni nuancën e duhur të fondatinës, mund t’ju ndihmojë nëse fytyra juaj duket shumë portokalli ose shumë rozë, dhe mund t’ju gjejë ngjyrën e duhur të kremit pudër.

Lëkura ka një nënton të ftohtë, nëse në dritën e ditës ka një ngjyrë porcelani, rozë ose në të kaltëreme. Ajo shkon mirë me bizhuteritë argjendi dhe, nëse shikoni venat në kyçe, ato kanë nuanca kaltëroshe, vjollce ose jeshile. Fondatinat e tilla janë me shkronjën C (Cold) (e ftohtë) dhe janë më tepër me ngjyrë “porcelani”.

Nëntoni i ngrohtë i lëkurës do arin dhe, në dritë, lëkura duket e verdhë, ngjyrë pjeshke ose pak në portokalli. Venat e kyçeve janë jeshile / jeshile ulliri. Fondatina ideale është ajo që mban shkronjën Ë (Ëarm) (e ngrohtë) pranë numrit dhe, zakonisht, është më portokalli.

Nëntoni neutral i lëkurës shkon mirë me argjendin dhe arin, në diell ka një pamje më afër të gjelbrës, lëkura është ulliri dhe venat e kyçeve janë blu / jeshile … fondatina shënohet me shkronjën N (Neutrale).

Shpresojmë t’u kemi dhënë ndihmën e duhur, për zgjedhjen e duhur!

Ç’të përdorim në verë në vend të fondatinës?

Dihet që në verë nuk mund të realizojmë atë që quhet full face makeup, duke përdorur fondatinën. 

Kjo për shkak të djersitjes, e cila bën që fondatina të shkrihet  duke e lënë lëkurën njolla njolla, gjë që le të themi nuk është shumë e bukur për t’u parë. 

Në këtë pikë disa gra dhe vajza zgjedhin të heqin dorë totalisht nga fondatina, ndërsa disa të tjera fillojnë të përdorin kremrat me ngjyra, si BB cream dhe CC cream.

Këto kremra janë shumë të lehtë, kjo duke qenë se janë hidratantë, por sigurojnë edhe një lloj mbulimi të lehtë deri në mesatar për lëkurën në stinën e nxehtë. 

Në fakt i vetmi problem me këto kremra është fakti që ngjyrat shpesh herë nuk përshtaten mirë me lëkurën. Kjo duke qenë se janë prodhuar duke u bazuar te nën tonet më të zakonshme të saj.

Në këtë pikë këto kremra në shumicën e rasteve kanë një ngjyrë portokalli të çelet, që nuk shkon me çdo lloj lëkure.

Për fat të keq BB dhe CC cream nuk mund t’i provosh kudo për të parë ngjyrën, ndaj dhe këshillohet të kontrolloni mirë ngjyrën në faqet zyrtare në internet për të gjetur ngjyrën që iu përshtatet më mirë.