Si të zgjedhësh nuancën e duhur të fondatinës me 3 hapa

Zgjedhja e fondatinës është një nga “disiplinat kozmetike” më të vështira. Duhet të jetë aq e mirë sa të mos jetë e dukshme dhe të marrë komplimente jo për përbërjen, por për lëkurën me pamje perfekte. Si të zgjidhni kremin pudër më të mirë?

Në epokën e telefonave inteligjentë, ekziston një zgjidhje nëpërmjet një aplikacioni që ndihmon të zgjidhni fondatinën përmes fotove të marra nga rrjetet sociale, ose duke marrë një aktuale. Por edhe nëse këto aplikacione duken hyjnore, rezultatet e analizave të tyre duhet të merren vetëm si udhëzues, sepse secili telefon, aparat fotografik ose tablet ka një optikë të ndryshme, një kalibrim tjetër, drita është e ndryshme. Për të mos përmendur faktin se është e nevojshme të preket struktura, shkalla e mbulimit dhe / ose rezistencën e fërkimit të fondatinës përpara se ta zgjidhni përfundimisht.

E vetmja gjë në të cilën mund të mbështeteni me të vërtetë janë sytë, drita e ditës, vendi i duhur për të provuar fondatinën dhe, mbi të gjitha, të ashtuquajturin nënton të lëkurës, i cili ndoshta luan rolin më të rëndësishëm. Mos nxitoni dhe, ndërsa kërkoni nuancën e duhur të fondatinës, ndiqni tre hapat më poshtë.

Si të zgjidhni nuancën e duhur të fondatinës – rregullat themelore

1. Provoni fondatinën në dritën e ditës

Llambat fluoreshente tregojnë nuancën e fondatinës, fjalë për fjalë, në një dritë tjetër. Për të mos rrezikuar provoni mostrat tuaja të fondatinës nën dritën natyrale.

2. Provojeni fondatinën në vendin e duhur

Mos e provoni as në kyç, as në pjesën e pasme të dorës, por gjithmonë në bordurën e fytyrës. Bëni tre shirita nga pjesa e poshtme e fytyrës, përmes nofullës deri në qafë: njëra me një fondatinë, ngjyra e së cilës mendoni se është më afër ideales suaj, një me një hije më të çelët dhe një me një hije më të errët. Bëni zgjedhjen tuaj në dritën e ditës. Dhe mbase do të habiteni shumë kur ta provoni!

3. Përcaktoni nëntonin e lëkurës

Sidoqoftë, para zgjedhjes së mostrave dhe testeve, përcaktoni mirë në dritën e ditës të ashtuquajturën nënton të lëkurës, e cila është e qëndrueshme gjatë gjithë vitit dhe nuk varet nga ngjyra aktuale e lëkurës, por filtrohet përmes saj. Është gjëja më e rëndësishme kur zgjidhni nuancën e duhur të fondatinës, mund t’ju ndihmojë nëse fytyra juaj duket shumë portokalli ose shumë rozë, dhe mund t’ju gjejë ngjyrën e duhur të kremit pudër.

Lëkura ka një nënton të ftohtë, nëse në dritën e ditës ka një ngjyrë porcelani, rozë ose në të kaltëreme. Ajo shkon mirë me bizhuteritë argjendi dhe, nëse shikoni venat në kyçe, ato kanë nuanca kaltëroshe, vjollce ose jeshile. Fondatinat e tilla janë me shkronjën C (Cold) (e ftohtë) dhe janë më tepër me ngjyrë “porcelani”.

Nëntoni i ngrohtë i lëkurës do arin dhe, në dritë, lëkura duket e verdhë, ngjyrë pjeshke ose pak në portokalli. Venat e kyçeve janë jeshile / jeshile ulliri. Fondatina ideale është ajo që mban shkronjën Ë (Ëarm) (e ngrohtë) pranë numrit dhe, zakonisht, është më portokalli.

Nëntoni neutral i lëkurës shkon mirë me argjendin dhe arin, në diell ka një pamje më afër të gjelbrës, lëkura është ulliri dhe venat e kyçeve janë blu / jeshile … fondatina shënohet me shkronjën N (Neutrale).

Shpresojmë t’u kemi dhënë ndihmën e duhur, për zgjedhjen e duhur!

Recommended Posts