Rregullat e harruara të mirësjelljes

Mirësjellja, ka të bëjë me mënyrën se si njerëzit duhet të sillen me të tjerët, jo vetëm për t’u dukur bukur, por edhe për të treguar respekt.

Për fat të keq, shumica e personave sot i konsiderojnë rregullat e mirësjelljes si të dala mode, duke qenë se janë disi të vjetra. Mirëpo, ashtu si çdo gjë klasike edhe rregullat e mirësjelljes nuk do të dalin kurrë nga moda.

Më poshtë po u rendisim disa prej tyre. Mirësjellja i shkon çdokujt!


Mos e fto një vajzë në takim,nëse do të shkruash mesazhe gjithë mbrëmjen

  Një burrë nuk duhet ta mbajë kurrë çantën e një gruaje, por mund t’i mbajë pallton deri tek dollapi i veshjeve
  Nëse je duke ecur me dikë dhe ai përshëndet dikë që nuk e njeh edhe ti duhet ta përshëndesësh

Shmang bisedat e kota në telefon. Nëse ke nevojë të flasësh me dikë është më mirë ta takoni personalisht

Nëse dikush të ka ofenduar, mos e ngri zërin dhe mos bier në nivelin e tij.  Thjesht buzëqesh dhe largohu.

Një burrë duhet të ecë gjithmonë në të majtë të gruas. Përjashtohen nga ky rregull vetëm burrat që janë në ushtri, pasi duhet të jenë gati për të përshëndetur
  Nëntë gjërat që duhet t’i mbani sekret janë: mosha, pasuria, problemet familjare, feja, sëmundjet, dhuratat, nderet dhe fatkeqësitë.

Një burrë nuk duhet ta prekë kurrë një grua pa lejen e saj. Kjo do të thotë se është e papranueshme që t’i prekni dorën, ta prekni gjatë një bisede apo ta kapni për dore.

Recommended Posts