Pse gratë nuk e mbështesin njëra-tjetrën në punë

Shpesh gratë shndërrohen në shënjestër të njëra-tjetrës, kjo pasi ndjehen të rrezikuara dhe të pasigurta. Frika e tyre më e madhe është se ndonjë grua tjetër mund të zerë vendin e tyre të punës. Ndaj dhe shpesh herë krijohet një ambient toksik, ku gratë në vend që të punojnë me njëra-tjetrën punojnë kundër njëra tjetrës.

Nga ana tjetër edhe maskilizmi toksik, mund të luajë rol në këtë sjellje të grave. Zoë Share, Drejtoreshë ekzekutive e Schmooz Media thotë se gratë, që abuzojnë dhe tallin gratë e tjera, kanë vështirësi në luftën e tyre për të fituar fuqi dhe respekt. Për to nuk ekziston koncepti i mbështetjes dhe vlerësimit për gratë e tjera, për to një grua tjetër e vlerësuar do të thotë se ato do të vlerësohen më pak.

Randi Braun, themeluese  e Something Major thotë se kur gratë ndjehen inferiore në vendin e punës, ato mund të bëhen edhe mizore.

Jennifer Hancock, themeluese e Humanist Learning Systems  u shpreh: ” Një shef që tallet me punonjësit, mund të bëjë që vetë punonjësit të tallen me njëri-tjetrin, thjesht për t’i rënë në sy.”

Si ta përballosh

Të gjithë, pavarësisht gjinisë meritojnë në punojnë në një ambient të sigurt, të shëndetshëm dhe inkurajues. Në fakt shumë punonjës tregojnë histori, se si janë të detyruar të durojnë situata të ndryshme në një punë të caktuar, pasi mund t’i rrezikohet vendi i punës.

Gratë të cilat vihen në lojë nga gratë që drejtojnë në punë shpesh mund të përjetojnë ankth, stres, si dhe pasiguri në lidhje me aftësitë e tyre. Gjendja bëhet më e vështirë, duke qenë se në përballjen me hierarkinë edhe punonjësit e tjerë heshtin, pasi një fjalë në të tilla raste mund të kushtojë vendin e punës.

Një nga mënyrat më të efektshme për  t’u përballur në raste të tilla është mbledhja e provave.  Nëse jeni duke përjetuar një situatë të tillë filloni të mblidhni prova në lidhje me incidentet. Sigurohuni që të gjitha provat t’i mbani me kujdes diku. Kujdes, jo në kompjuterin e punës! Pas kësaj ballafaqojeni personin që ju torturon në punë me faktet. Kaq ishte!

Recommended Posts