Flokët tuaja nuk do të kenë më erën e shëmtuar të cigares, tani parfumet e flokëve ekzistojnë vetëm për ju

Të lindur në Egjiptin e lashtë, ato janë më aktuale se kurrë. Sot parfumet e flokëve frymëzohen nga buqetat më të famshme, duke i interpretuar ato në një gjurmë “të lehtë”, e përsosmëri për flokët. Gjithçka që duhet të dini për t’i zgjedhur dhe për t’u dashuruar me to

Nuk janë ndër gjërat thelbësore të portofolit të kozmetikeve të një gruaje, por parfumet e flokëve, apo hair mist, shpesh përfaqëson atë detaj shtesë që bën diferencën. Dhe mos harroni se fare lehtësisht ato mund të kthehen në një zakon të domosdoshëm.

Në bazë, formula delikate dhe buqeta të paprekshme për ata që aspirojnë të lënë një aromë shumë të njohur në çdo lëvizje, asnjëherë të bezdisshme ose të pakëndëshme.

Parfumet më të famshëm në versionin e hair mist

Për ata që duan t’i provojnë, sot ka vetëm sikletin e zgjedhjes, gjithnjë e më shpesh në fakt kujdesi për flokët dhe parfumet takohen në gjysmë të rrugës.

Ka parfume flokësh të dizajnuara për të neutralizuar, për shembull, erën e tymit të cigares, dhe ato që mund të spërkaten në flokë për ta mbrojtur atë gjatë stilimit. Dhe pastaj ka nga ata që riprodhojnë piramidën e nuhatjes së akordeve më të famshëm, nga J’Adore nga Dior, te Nobili nga Acqua di Parma, nga Gucci Bloom te Jo Malone. Zgjedhja është gjithashtu shumë e larmishme në Chanel: Coco Mademoiselle, Gabrielle Chanel dhe tre best seller-it e familjes Chance, ekzistojnë në versionet e hair mist: Eau Tendre, Eau Vive dhe Eau Fraîche.

Si të zgjidhim një parfum flokësh

Pavarësisht nëse zgjidhni ton su ton, të njëjtën fragrancë për trupin dhe flokët, ose zgjidhim një mbivendosje të aromave, parfumi i flokëve duhet të zgjidhet me të njëjtin rregull si parfumi për trupin: duhet të shkojë me atë që e përdor. Mbi të gjitha, është një aksesor, por ka avantazhin e të qenit më universal.

Në fakt, hair mist nuk ndryshon në përputhje me kohën e ditës ose rastin: një ekstrakt, për shembull, është i mirë për një mbrëmje të rëndësishme, por jo për zyrën, një parfum flokësh sigurisht që është gjithë ditën.

Parfume për flokët dhe trupin: ndryshimet

Në bazë, një larmi thelbësore: parfumet e flokëve kanë një përqendrim të ulët alkooli krahasuar me të gjithë të tjerët, një element thelbësor që duhet pasur parasysh për vendosjen në flokë. Ato janë gjithashtu më të pasur me elementë të paqëndrueshëm, prandaj nuk i thajnë flokët, nuk i lagin ato dhe nuk ndikojnë në stilimin.

Dallimet themelore

Arsyeja se pse nuk duhet të spërkatni kurrë një eau parfum në kokë, është sepse mund të hasni në fenomene me natyrë sensibilizuese, të tilla si acarim i kokës, dobësim i flokëve dhe dëmtime për shkak të fotosensibilizimit.

Nga ana tjetër, parfumet e krijuara për flokët, përveç se lënë një gjurmë të këndshme, shpesh ndihmojnë edhe për t’i bërë flokët më të bukur dhe për ta mbrojtur atë nga agresionet e jashtme: nga ato antiseptike dhe pastruese te ato lustruese, zgjedhja është me të vërtetë e gjerë.

Parfumet e flokëve dhe kohërat antike

Ndryshe nga sa mund të imagjinohet, nevoja për të parfumosur flokët nuk ka lindur me modernitetin. Ishin egjiptianët e lashtë ata që shpikën aromat e flokëve, padyshim shumë elementare krahasuar me ato të sotmet.

Ata përdorën të ashtuquajturit “kone aromatike”, pajisje shpesh të përfaqësuara në ikonografinë e kohës, të vendosura direkt në kokat ose parukat. Pas dekadash e hamendësime, dy ekzemplarët e parë, të gjetur në dhjetor 2019 në Amarna, në jug të Kajros, shpërndanë çdo dyshim në lidhje me natyrën e përdorimit të tyre.

Egjiptianët e lashtë i përdorën ato për të dhënë një parfum të mirë, por edhe për të lustruar flokët, një traditë që u përhap më pas në Greqi dhe Romë. Të përbërë nga esenca të bimëve dhe luleve dhe nga një substancë yndyrore që lejonte bashkimin dhe ruajtjen e aromave, parfumet e flokëve ishin të përhapura si për gratë, ashtu dhe burrat.

Një sukses i arritur tashmë

Sot parfumi i flokëve është një tendencë veçanërisht femërore, falë shumicës së formateve à porter, shisheve prej tridhjetë mililitrash ose pak më shumë për t’u vendosur në çantë, për të ringjallur flokët me aromën tuaj të preferuar në çdo kohë të ditës.

Recommended Posts