Emoji-t e reja të Apple kanë brenda edhe vaksinat

Gjigandi Cupertino fut shiringën e vaksinës midis emojive të reja, me shpresën se do të bëhet bindja gjithnjë e më e përbashkët për të gjithë

Mbërrijnë emoticon-ët me temë vaksinash. Apple, në azhurnimin e ardhshëm të iOS 14.5 dhe iPadOS 14.5, do të prezantojë rreth 200 emoticone të reja në iPhone dhe iPad, dhe midis tyre do të ketë edhe emoji që përfaqëson një shiringë.

Midis emojive, edhe shiringa e vaksinës

Bëhet fjalë vetëm për një zëvendësim. Shiringa e vjetër, e cila deri më tani ishte mjaft tmerruese, duke qenë e mbushur me gjak që pikonte, shndërrohet në një shiringë të re shumë të pastër, të mbushur me vaksinat, që mund të na shpëtojë jetën.

Jeremy Burge, shefi i emoji-ve në Emojipedia, shpjegoi se eliminimi i gjakut nga shiringa e bën më të përshtatshme përfaqësimin e vaksinimit Covid-19, duke vërejtur se si ndryshimi lejon që ajo të përdoret për kontekste të tjera më klasike, siç është dhurimi i gjakut.

Epidemia e vazhdueshme shëndetësore ka bërë që gjigandi Cupertino të dëshirojë të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e vaksinimit, me shpresën se do të bëhet një bindje tashmë për të gjithë.

Emoji të miratuara, por nuk mbaron këtu

Emoji-t e reja u miratuan shtatorin e shkuar, si gjithmonë, nga Konsorciumi Unicode, organizata që krijon kodin për emoticonët e ndryshëm që merren më pas nga çdo kompani që i përdor ato, përfshirë Facebook dhe Tëitter.

Në fakt, shumë fytyra të reja janë gjithashtu në rrugë, duke përfshirë atë me kokën në re dhe atë me sytë spiralë. Dhe pastaj shumë zemra të reja, por edhe shumë çifte të reja. Vlen të përmendet gjithashtu emoticoni i ri i gruas me mjekër, në të gjitha variantet e ngjyrave tashmë të pranishme në iOS.

Recommended Posts